Registrer | Logg inn

Juicemaskin test- TV 2 Hjelper Deg


Lurer du på hvilken juicemaskin du skal velge?
Carina har laget en stor juicemaskin test for TV2 Hjelper Deg som ble sendt 18. april 2013 og her kan du lese resultatet og mer om maskinene.

Alle maskinene er testet personlig av juiceterapeut og juiceekspert Carina. Vi gjør oppmerksom på at alle maskinene som er med i testen er i utgangspunktet gode maskiner, men med forskjellige kvaliteter med div. pluss og minus som utgjør summen av rangeringen i testen. Prisklasse er ikke tatt hensyn til når testen er blitt utført.Philips Avance collection juicer HR 1871 800 Watt XXL feeding tube (rør) - Pris kr. 1800

6

Brukervennlighet: Veldig enkel. Enkel å ta fra hverandre, sette sammen og bruke.

Utnyttelsesevne: Den som gav mest juice.

Rengjøring: Sammen med Philips Viva er maskinen den letteste å rengjøre i testen pga. annen teknologi på filteret. Den er snudd opp ned noe som gjør at restene ikke fester seg like «hardt» i filteret. Den har også en beholder til selve avfallet under filteret og ikke som en ekstern beholder og tar derfor noe mindre plass.

Juicer hele epler: Ja også større epler.

Ekstra pluss: Ekstra stort matrør som gjør at de fleste epler kan juices hele, samt store biter av annen frukt og grønt. Dette gir lite forarbeid med tanke på oppkutting. Stor juicebeholder og Easy Clean funksjon veier også opp.

Minus: Drip-stoppen som følger med fungerer ikke helt optimalt.

Kvalitet på juicen: Den beste kvaliteten. Jevn og fin juice og den som ble brun seneste noe som forteller om mindre varmeutvikling og mer skånsom juicing.


Juicemaskin


Braun Multiquick 5 J500 Juicer 900 watt - Pris kr. 1000

5

Brukervennlighet: Enkel i bruk. Veldig lett å låse og åpne sikkerhetsfunksjonene.

Utnyttelsesevne: Bra, nesten akkurat like mye juice som vinneren Philips Avance

Rengjøring: Standard juicemaskin som havner på lik linje med Bosch. Når filteret står vendt som en «v» er den noe vanskeligere å rengjøre da det fester seg mer av råvarene i sporene.

Juicer hele epler: Ja, men ikke de største sortene.

Ekstra pluss: Den eneste maskinen med en drip- stop funksjon som fungerer slik den skal. Dette er viktig og gir mye mindre søl på kjøkkenbenken.

Minus: Stor og litt klumpete i design.

Kvalitet på juicen: Bra, men blir fortere brun enn Philips Avance.


Juicemaskin


Bosch MES3000 700 watt XL feeding tube - Pris kr. 1200

5

Brukervennlighet: Enkel i bruk. Veldig lett å låse og åpne sikkerhetsfunksjonene

Utnyttelsesevne: Bra, nesten akkurat like mye juice som vinneren Philips Avance

Rengjøring: Standard juicemaskin som havner på lik linje med Braun. Når filteret står vendt som en «v» er den vanskeligere å rengjøre da det fester seg mer av råvarene i sporene.

Juicer hele epler: Ja, men ikke de største sortene.

Ekstra pluss: Gode sugekopper under maskinen gjør at den står meget støtt når den er i bruk.

Minus: Ingen

Kvalitet på juicen: Bra


Juicemaskin


Philips Viva Collection juicer 700 watt HR 1863 - Pris kr. 1000

4

Brukervennlighet: Veldig enkel i bruk. Samme som Philips Avance.

Utnyttelsesevne: Noe mindre juice og havner på siste plass med tanke på mengder juice sammen med Andersson maskinen.

Rengjøring: Veldig enkel. Samme Easy Clean teknologi som Philips Avance. Sammen med Philips Avance er maskinen den letteste å rengjøre i testen pga. annen teknologi på filteret. Den er snudd opp ned noe som gjør at restene ikke fester seg like «hardt» i filteret. Den har også en beholder under filteret og ikke en «ekstern» beholder og tar derfor mindre plass.

Juicer hele epler: Ja, men ikke de største sortene.

Ekstra pluss: Den er liten og nett og dermed enkel å rengjøre pga. størrelse og egner seg godt til små husholdninger og personer med liten kjøkkenplass. Perfekt også som «juicer nr. 2» til hytten ol. Easy Clean funksjon.

Minus: Ingen drip-stop eller tut som kan beveges. Liten juicebeholder gjør at man ikke kan juice så store mengder av gangen før den må helles over i annen beholder. Litt mindre robust enn storebroren Avance. Kun 1 innstilling på juicemaskinen og man kan dermed ikke bestemme selv hurtigheten på juicingen av råvarene noe som er viktig med tanke på å få mer juice ut av myke og harde råvarer.

Kvalitet på juicen: Gir mindre juice enn andre modeller og havner på samme mengde som Andersson her.


Juicemaskin


Andersson JCR 2.0 Juicer 700 watt - Pris kr 499

3

Brukervennlighet: Den er ok, men den som er minst brukervennlig pga. bøylen som er på fremsiden. Sammenlignet med de andre var den noe mer tungvint å sette sammen og bruke.

Utnyttelsesevne: Den som gav minst juice sammen med Philips Viva.

Rengjøring: Den mest tungvinte av alle fordi lokket er mye mer snirklete med mer komplisert i design noe som gjør at råvarerestene setter seg mer i krokene og krever mer arbeid ved rengjøring. Ellers på lik linje med Bosch og Braun med tanke på filteret.

Juicer hele epler: Ja, men ikke de største sortene.

Ekstra pluss: Ingen

Minus: Liten beholder til juicen og den med dårligst juicekvalitet.

Kvalitet på juicen: Den med dårligst kvalitet på juicen fordi den ble brun med en gang noe som forteller at den utvikler en del varme ved sentrifugeringen samt er noe mindre skånsom i prosessen.


JuicemaskinJuicemaskin